سال 9، شماره 2 - ( دو فصل‌نامه انجمن مهندسی صوتیات ايران پاییز و زمستان 1400 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 89-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (1362 مشاهده)
با توجه به اینکه دیوار انتهایی یک تالار دورترین جداره نسبت به منبع صدا در این‌گونه فضاها می‌باشد، بنابراین بازتاب‌ها از این جداره نقش مهمی در فهم موسیقی و گفتار خصوصاً برای حضار واقع در یک سوم انتهایی این فضاها دارد. از این‌رو شکل این دیوار می‌تواند نقش بسزایی در کیفیت صوتی فضا‌های مرتبط با صدا داشته باشد. در این مطالعه چهار ساختار شکلی در نرم‌افزار صوتی ایی‌اِی‌اِس‌ایی مورد بررسی قرار گرفت. طبق نتایج به‌دست آمده دیواره‌ی با شکل ستون‌دار عملکرد بهتری در حوزه گفتار داشت. در این میان جداره مقعر پرطنین‌تر و اصطلاحاً دارای عملکرد واخنشی بیش‌تری نسبت به سایر ساختارها بود. در خلال پژوهش، تالار‌های با دیواره‌ی مقعر و ساده برای کاربری اجرای موسیقی و کنسرت و تالارهای با دیواره محدب و ستون‌دار برای کاربری کنفرانس و سخنرانی پیشنهاد شدند. نتایج حاصل از این پژوهش می‌تواند برای سایر مطالعات جهت بررسی دیگر جداره‌های تاثیرگذار از لحاظ صوتی و پیشنهاد ساختاری فضاهای مرتبط با امواج صوتی باشد.
متن کامل [PDF 1167 kb]   (460 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومی
دریافت: 1400/3/14 | پذیرش: 1400/10/24 | انتشار: 1400/12/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.