سال 4، شماره 1 - ( دو فصل‌نامه انجمن مهندسی صوتیات ايران بهار و تابستان 1395 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 20-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (4970 مشاهده)

هدف یک سامانه بازیابی اطلاعات موسیقی با دریافت یک نمونه، بازیابی آهنگ متناظر با نمونۀ پرس‌وجوی کاربر از یک دادگان خاص است. این نمونه می‌تواند یک قطعۀ چند ثانیه‌ای ضبط‌شده از هر منبع پخش‌کننده موسیقی مانند تلویزیون یا حتی یک محیط نوفه‌ای، مانند ورزشگاه باشد. در این مقاله، یک سامانه بازیابی اطلاعات موسیقی مبتنی بر نمونه با کاربرد تشخیص ژانر پیشنهاد شده ‌است، که هدف آن، نشان‌دادن اثر کاربرد تشخیص ژانر موسیقی برای دستیابی به عملکرد دقیق و سریع در چنین سامانه‌هایی حتی در حضور نوفۀ پس‌زمینه است. این سامانه شامل دو بلوک تشخیص ژانر و تطبیق- بازیابی است. در تشخیص ژانر از یک درخت تصمیم دودویی و در تطبیق- بازیابی از دو فاصلۀ اقلیدسی و واگرایی کول‌بک- لیبلر (کِی‌اِل) به‌همراه یک روش ترکیب تصمیم مبتنی بر امتیازدهی استفاده ­شده‌ است. سامانه پیشنهادی بر روی دادگان شناخته‌شدۀ جی‌تی‌زان (ارائه شده توسط جرج زانتاکیس) و با دو دستۀ تصادفی از علامت‌های پرس‌وجوی خالص و نوفه‌ای ارزیابی ­شد. نتایج، دستیابی به صحت 97% و 86% را به ترتیب برای دو حالت خالص و نوفه‌ای در زمان بازیابی 525 میلی‌ثانیه با فاصلۀ اقلیدسی نشان می‌دهند. این مقادیر برای فاصلۀ کِی‌اِل به 97% و 82% با زمان بازیابی 380 میلی‌ثانیه می‌رسند.

متن کامل [PDF 1206 kb]   (1188 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1394/7/6 | پذیرش: 1395/6/20 | انتشار: 1395/6/31

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.