%0 Journal Article %A Faezian, A. %A Razavizadeh, B.M. %T Investigating the acoustic parameters for sounding saffron corms in greenhouse cultivation condition (Research Article) %J Journal of Acoustical Society of Iran %V 8 %N 1 %U http://joasi.ir/article-1-175-fa.html %R %D 2020 %K Sound, Plant acoustic frequency technology, Flowering, soffran., %X در پژوهش حاضر شبه‌سنج‌های صوتی برای القای امواج صوتی بر پیاز زعفران در محیط کنترل‌شده و به روش هواکشت بررسی گردیده‌اند. برای این منظور ابتدا جعبه صوتی، ابزار و شرایط ایجاد صدا در یک جعبه، بدون تأثیر بر جعبه مجاور بدون صدا طراحی و آماده شد. با توجه به محل قرارگرفتن بلندگو، شبه‌سنج‌های صوتی در چهار نقطه درون جعبه شامل درب- سمت چپ، درب- سمت راست، دیوار جانبی- سمت راست و سقف اندازه‌گیری شدند. براساس تحلیل شبه‌سنج‌های صوتی به‌دست آمده، صدادهی به دو گروه از پیازهای زعفران تحت تراز فشار صدای معادل 77 دسی‌بل انجام شد. در گروه اول صدا­دهی با بسامد­های 500، 1000، 2000 هرتز در دوره‌های مختلف گل‌انگیزی، گل‌دهی و کل دوره (گل‌انگیزی و گل‌دهی) صورت گرفت. در گروه دوم، صدا­دهی بر روی پیازها فقط در دوره گل‌دهی و با بسامد­های 4000، 8000، 12000 و 16000 هرتز انجام شد. نتایج آماری از میزان گل‌دهی پیازهای زعفران نشان دادند که با شرایط صوتی در نظر گرفته‌شده تعداد گل تولیدشده توسط پیاز­های صدادهی‌شده نسبت به کنترل تفاوت معنی‌دار نداشتند (0/05P>). %> http://joasi.ir/article-1-175-fa.pdf %P 78-87 %& 78 %! %9 Research %L A-10-1006-1 %+ Research institute of food science and technology %G eng %@ 2345-5748 %[ 2020