سال 4، شماره 2 - ( دو فصل‌نامه انجمن مهندسی صوتیات ايران پاییز و زمستان 1395 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 28-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zaki Dizaji H. Monitoring the effect of damages on tomato quality under non controlled storage atmosphere by nondestructive ultrasonic testing . مجله انجمن علوم صوتی ایران (مهندسی صوتیات سابق) 2017; 4 (2) :20-28
URL: http://joasi.ir/article-1-86-fa.html
ذکی دیزجی حسن. پایش اثر آسیب‌های وارده بر کیفیت گوجه‌فرنگی در فضای مراقبت نشده انبار با ﺁزمون فراﺁوایی غیرمخرب. مجله انجمن علوم صوتی ایران (مهندسی صوتیات سابق). 1395; 4 (2) :20-28

URL: http://joasi.ir/article-1-86-fa.html


چکیده:   (3972 مشاهده)
در دو دهه ­ی اخیر جهش قابل توجهی در توسعه و به کارگیری فن‌اوری غیرمخرب در زمینه­ ی کیفیت-‌سنجی محصول­ های کشاورزی پدید آمده است. آزمون فراﺁوایی، به‌عنوان یکی از روش­ های غیرمخرب در زمینه ­ی کیفیت‌-سنجی محصولات کشاورزی در حال توسعه می‌باشد. در میان سبزیجات بومی، گوجه‌فرنگی به دلایل بسیار زیاد، جایگاه ویژه ­ای دارد، اما مطالعات اساسی در مورد آسیب­ شناسی بافت آن انجام نشده‌اند. به همین دلیل، گوجه‌فرنگی برای انجام این پژوهش در نظر گرفته شده است. در این پژوهش، از سامانه کیفیت-­سنج فراﺁوایی (یو‌کیو‌اِس) برای بررسی آسیب‌شناسی بافت گوجه فرنگی در اثر اعمال بار استفاده شد. این سامانه با پردازش علامت­ های ارسالی و دریافتی به صورت غیرپیوسته، شاخص­ های فراصدایی مانند سرعت عبور امواج، میزان تنکش (تضعیف) و غیره را تعیین می­ کند. در این پژوهش، تعداد 360 نمونه گوجه‌فرنگی رسیده نوبرانه خوزستان، در چهار گروه نودتایی تقسیم‌بندی شدند. از میان آن­ها، گروه چهار به عنوان گروه شاهد انتخاب شد و  لذا عمل بارگذاری بر روی آن انجام نشد. سه تراز دیگر در سه سطح انرژی 8/0، 1 و 2/1 ژول تحت بارگذاری ضرب ه­ای به روش سقوط آزاد قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که مقیاس آسیب (انرژی) گوجه‌فرنگی و مدت زمان انبار‌داری ﺁن بر سرعت امواج فراﺁوایی و سفتی اثر معنا­داری دارند. بنابراین، استفاده از روش فراﺁوایی، امکان تعیین و پیش ­بینی برخی مؤلفه‌های مرتبط با رسیدگی و آسیب‌دیدگی بافت گوجه­‌فرنگی در خطوط تأمین این محصول، مانند عملیات جداسازی و درجه­بندی میوه را فراهم می­ آورد.


 

متن کامل [PDF 776 kb]   (1034 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آوصوتیّات
دریافت: 1394/10/19 | پذیرش: 1395/2/10 | انتشار: 1395/12/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.