سال 8، شماره 1 - ( دو فصل‌نامه انجمن مهندسی صوتیات ايران بهار و تابستان 1399 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 87-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Faezian A, Razavizadeh B. Investigating the acoustic parameters for sounding saffron corms in greenhouse cultivation condition (Research Article). مجله علمی پژوهشی انجمن علوم صوتی ایران 2020; 8 (1) :78-87
URL: http://joasi.ir/article-1-175-fa.html
فائزیان علی، رضوی‌زاده بی‌بی مرضیه. بررسی شبه‌سنج‎‌های صوتی برای صدادهی به پیاز زعفران در شرایط کشت گلخانه‌ای (مقاله پژوهشی). مجله علمی پژوهشی انجمن علوم صوتی ایران. 1399; 8 (1) :78-87

URL: http://joasi.ir/article-1-175-fa.html


چکیده:   (2423 مشاهده)
در پژوهش حاضر شبه‌سنج‌های صوتی برای القای امواج صوتی بر پیاز زعفران در محیط کنترل‌شده و به روش هواکشت بررسی گردیده‌اند. برای این منظور ابتدا جعبه صوتی، ابزار و شرایط ایجاد صدا در یک جعبه، بدون تأثیر بر جعبه مجاور بدون صدا طراحی و آماده شد. با توجه به محل قرارگرفتن بلندگو، شبه‌سنج‌های صوتی در چهار نقطه درون جعبه شامل درب- سمت چپ، درب- سمت راست، دیوار جانبی- سمت راست و سقف اندازه‌گیری شدند. براساس تحلیل شبه‌سنج‌های صوتی به‌دست آمده، صدادهی به دو گروه از پیازهای زعفران تحت تراز فشار صدای معادل 77 دسی‌بل انجام شد. در گروه اول صدا­دهی با بسامد­های 500، 1000، 2000 هرتز در دوره‌های مختلف گل‌انگیزی، گل‌دهی و کل دوره (گل‌انگیزی و گل‌دهی) صورت گرفت. در گروه دوم، صدا­دهی بر روی پیازها فقط در دوره گل‌دهی و با بسامد­های 4000، 8000، 12000 و 16000 هرتز انجام شد. نتایج آماری از میزان گل‌دهی پیازهای زعفران نشان دادند که با شرایط صوتی در نظر گرفته‌شده تعداد گل تولیدشده توسط پیاز­های صدادهی‌شده نسبت به کنترل تفاوت معنی‌دار نداشتند (0/05P>).
متن کامل [PDF 722 kb]   (957 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زیست‌صوتیّات
دریافت: 1399/1/23 | پذیرش: 1399/5/6 | انتشار: 1399/6/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.