در این پروژه، اثر امواج فراصدا بر فعالیت و پارامترهای جنبشی (سنیتیکی) ﺁوکافت (هیدرولیز) آنزیمی نشاسته توسط آلفا آمیلاز مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، آنزیم آلفا آمیلاز برای بازههای زمانی متفاوت و بسامد ثابت 20 کیلوهرتز در معرض امواج فراصدا قرار گرفت، سپس فعالیت آن سنجیده شد. نتایج نشان دادند که حداکثر فعالیت نسبی آنزیم در عدم حضور امواج بوده و افزایش زمان امواجدهی باعث کاهش فعالیت آنزیم میشود. فعالیت نسبی آنزیم در زمانهای 0، 10، 20 و 30 دقیقه به ترتیب برابر با 100، 13/92، 62/34 و 47/7 درصد است. پیاچ و دمای بهینه برای فعالیت آنزیم در حضور و غیاب امواج مشابه بودند (درجه سلسیوس 50T=در 6pH=). مقدار Kmتغییر قابل توجهی نداشت، در حالیکه نتایج، یک کاهش در مقدار Vmax را نشان میدهند. هنگامی که محلول حاوی آنزیم و نشاسته همزمان در معرض امواج قرار گرفتند، در مدت زمان 10 دقیقه تابش، درصد تبدیل نشاسته بیشتر از شرایط بدون تابش است در حالیکه در مدت زمان 20 و 30 دقیقه تابش، این درصد کمتر از شرایط معمولی است. به علاوه، اثر این امواج بر روی ساختار آمیلاز توسط روشهای طیفسنجی فلورسانس و لزجتسنجی (ویسکومتری) مورد مطالعه قرار گرفت. با استفاده از این نتایج میتوان اثر دوگانهای از امواج را بر عملکرد آنزیم آمیلاز نتیجه گرفت؛ یک اثر تخریبی بر روی ساختار آمیلاز و یک اثر سازنده بر روی افزایش بسآمد برخورد سوبسترا و آنزیم و در نتیجه افزایش ﺁوکافت (هیدرولیز) آنزیمی مشاهده میشود.
Siami H, Housaindokht M, Nakhaei Pour A. The effect of ultrasound on the enzymatic hydrolysis of starch with alpha-amylase enzyme. مجله علمی پژوهشی انجمن مهندسی صوتیات ایران. 2016; 3 (2) :37-43 URL: http://joasi.ir/article-1-73-fa.html
صیامی حسن، حسیندخت محمدرضا، نخعیپور علی. بررسی تأثیر امواج فراصدا بر واکنش آوکافت نشاسته توسط آنزیم آلفا-آمیلاز. مجله علمی پژوهشی انجمن مهندسی صوتیات ایران. 1394; 3 (2) :37-43