سال 5، شماره 1 - ( دو فصل‌نامه انجمن مهندسی صوتیات ايران بهار و تابستان 1396 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 63-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoseini S, Housaindokht M, Izadyar M, Izadi-Najafabadi R. Effect of ultrasound on the chemical and thermal stability of alpha-lactalbumin. مجله انجمن علوم صوتی ایران (مهندسی صوتیات سابق) 2017; 5 (1) :56-63
URL: http://joasi.ir/article-1-104-fa.html
حسینی سید محمد، حسین دخت محمدرضا، ایزدیار محمد، ایزدی نجف آبادی رضا. اثر امواج فراصدا بر پایداری شیمیایی و گرمایی پروتئین آلفا-لاکتالبومین. مجله انجمن علوم صوتی ایران (مهندسی صوتیات سابق). 1396; 5 (1) :56-63

URL: http://joasi.ir/article-1-104-fa.html


چکیده:   (3512 مشاهده)

فراصدا، صدایی است که بسامد آن بالاتر از محدوده شنوایی انسان است. بازه بسامدی (محدوده بسامد) شنوایی انسان حدود 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز است. در حالی که، امواج فراصدا بسامد بالای 20 کیلوهرتز دارند. هدف از این پژوهش، بررسی اثر ﺁوادهی امواج فراصدا (پروب 20 کیلوهرتز) بر پایداری شیمیایی و گرمایی پروتئین آلفا- لاکتالبومین گاوی است. اندرکش سورفاکتانت­ های آنیونی (اِس‌دی‌اِس) و کاتیونی (دی‌تی‌اِی‌بی) با آلفا-لاکتالبومین در حضور و غیاب امواج فراصدا با استفاده از روش­ های طیف‌سنجی مرئی- فرابنفش و فلورسانس مورد بررسی قرار گرفت. آلفا-لاکتالبومین در یک سازوکار دو حالته غیرطبیعی می‌شود. در روش طیف­سنجی مرئی فرابنفش، پایداری آلفا-لاکتالبومین نسبت به اِس‌دی‌اِس در غیاب امواج فراصدا کم‌ترین مقدار را داشتند (7/483 کیلوژول بر مول) و این مقدار با افزایش 20 دقیقه‌ای زمان ﺁوادهی (امواج‌دهی) افزایش یافت (8/691 کیلوژول بر مول). هم‌چنین، پایداری آلفا-لاکتالبومین نسبت به دی‌تی‌اِی‌بی در غیاب امواج فراصدا کم‌ترین مقدار را داشته (8/817 کیلوژول بر مول‌) و این مقدار با افزایش 20 دقیقه‌ایی زمان ﺁوادهی افزایش یافت (11/210 کیلوژول بر مول). مؤلفه­های ترمودینامیکی ) Tm، CP,m و Hm) برای غیرطبیعی­ شدن گرمایی آلفا-لاکتالبومین گاوی در حضور و غیاب امواج فراصدا با استفاده از طیف‌سنجی فرابنفش مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان می ­دهند که امواج فراصدا پایداری گرمایی را افزایش داده وCP,m و Hm را کاهش می­ دهند.

متن کامل [PDF 1125 kb]   (976 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آواشیمی
دریافت: 1395/11/4 | پذیرش: 1396/2/25 | انتشار: 1396/6/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.