سال 3، شماره 2 - ( دو فصل‌نامه انجمن مهندسی صوتیات ايران پاییز و زمستان 1394 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 43-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Siami H, Housaindokht M, Nakhaei Pour A. The effect of ultrasound on the enzymatic hydrolysis of starch with alpha-amylase enzyme. مجله انجمن علوم صوتی ایران (مهندسی صوتیات سابق) 2016; 3 (2) :37-43
URL: http://joasi.ir/article-1-73-fa.html
صیامی حسن، حسین‌دخت محمدرضا، نخعی‌پور علی. بررسی تأثیر امواج فراصدا بر واکنش آوکافت نشاسته توسط آنزیم آلفا-آمیلاز. مجله انجمن علوم صوتی ایران (مهندسی صوتیات سابق). 1394; 3 (2) :37-43

URL: http://joasi.ir/article-1-73-fa.html


چکیده:   (6292 مشاهده)

در این پروژه، اثر امواج فراصدا بر فعالیت و پارامترهای جنبشی (سنیتیکی) ﺁوکافت (هیدرولیز) آنزیمی نشاسته توسط آلفا آمیلاز مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، آنزیم آلفا آمیلاز برای بازه‌های زمانی متفاوت و بسامد ثابت 20 کیلوهرتز در معرض امواج فراصدا قرار گرفت، سپس فعالیت آن سنجیده شد. نتایج نشان دادند که حداکثر فعالیت نسبی آنزیم در عدم حضور امواج بوده و افزایش زمان امواج‌دهی باعث کاهش فعالیت آنزیم می‌شود. فعالیت نسبی آنزیم در زمان‌های 0، 10، 20 و 30 دقیقه به ترتیب برابر با 100، 13/92، 62/34 و 47/7 درصد است. پی‌اچ و دمای بهینه برای فعالیت آنزیم در حضور و غیاب امواج مشابه بودند (درجه سلسیوس 50T= در 6pH=). مقدار Km تغییر قابل توجهی نداشت، در حالی‌که نتایج، یک کاهش در مقدار Vmax را نشان می‌دهند. هنگامی که محلول حاوی آنزیم و نشاسته هم‌زمان در معرض امواج قرار گرفتند، در مدت زمان 10 دقیقه تابش، درصد تبدیل نشاسته بیش‌تر از شرایط بدون تابش است در حالی‌که در مدت زمان 20 و 30 دقیقه تابش، این درصد کم‌تر از شرایط معمولی است. به علاوه، اثر این امواج بر روی ساختار آمیلاز توسط روش‌های طیف‌سنجی فلورسانس و لزجت‌سنجی (ویسکومتری) مورد مطالعه قرار گرفت. با استفاده از این نتایج می‌توان اثر دوگانه‌ای از امواج را بر عملکرد آنزیم آمیلاز نتیجه گرفت؛ یک اثر تخریبی بر روی ساختار آمیلاز و یک اثر سازنده بر روی افزایش بسآمد برخورد سوبسترا و آنزیم و در نتیجه افزایش ﺁوکافت (هیدرولیز) آنزیمی مشاهده می‌شود.

متن کامل [PDF 649 kb]   (1553 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آوصوتیّات
دریافت: 1394/5/6 | پذیرش: 1394/11/5 | انتشار: 1394/12/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.